![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
![]() Chciałbym udostępnić na serwerze kilka katalogów, kilku userom. Mają sobie wrzucać tam przez upload własne zdjęcia i zamieszczać je na swoich stronach. Powiedzcie mi mądrzy ludzie ![]() Czy jest jakieś gotowe rozwiązanie, czy trzeba by coś konkretnego napisać? Bardzo bedę wdzięczny za mądrą podpowiedź ![]() No i z góry dzięki ![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli chodzi o rozwiązanie czysto via PHP, to pliki wyświetlasz przy pomocy jakiegoś skryptu, który w bazie dodaje/odejmuje od limitu transferu konkretnego użytkownika. Możesz ewentualnie podstawić to pod mod_rewrite, żeby użyszkodnik nie wiedział, co się dzieje.
![]() A jeśli chcesz rozwiązanie stricte serwerowe, to chyba było coś takiego jak mod_bandwidth dla Apache. Ostatecznie, można parsować access_log, co godzinę aktualizować wpisy, sprawdzać rozmiary pobieranych plików i gra gitara. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki
![]() O to mi chodziło. Chciałem, żeby ktoś mi powiedział - czy się da i mniej więcej - czym. Teraz zapytam googla co o tym wie ![]() Oczywiście jeśli chciałbyś rozwinąć temat nawet odrobinę, będzie to dla mnie duża pomoc (i myslę, że dla innych odwiedzających), ale nie nalegam ![]() Nie do końca wiem o czym dokładnie mówisz, ale chodziło mi o nakierowanie na temat i za to dzięki . Teraz czas na edukację Ew, jak z czymś będę miał proble, zgłoszę sie jeszcze oki ? ![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Oczywiście jeśli chciałbyś rozwinąć temat nawet odrobinę Parsujesz plik access_log, który zawiera informacje o żądaniach. Klas do tego już powstało pewnie multum, do wyboru, do koloru. Najważniejsze jest policzenie transferu, czyli: we wpisach dziennika są zawarte ścieżki do pobieranych plików. Masz ścieżkę - masz katalog i plik. Teraz wystarczy tylko pobrać rozmiar tego ostatniego i odjąć odpowiednio transfer. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:11 |