![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 17.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z pewnym layoutem pod IE6.
Załóżmy że mam taką strukturę: Kod <div class='main'> <div class='top'></div> <div class='bottom'></div> </div> Oczywiście zakładamy że .top i .bottom są wypełnione tekstem. CSS wyglądałby mniej więcej tak: Kod .main{ height: 50px; } .top{ height: 40px; } .bottom{ height: 20px; } Chciałbym osiągnąć taki efekt żeby .bottom niejako "wystawał" za .main ale nie rozciągał go na wysokość ![]() Przykład można zobaczyć/pobrać tutaj: lab.webcitron.pl/anonse/html/test.html (pod FF działa idealnie) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 9 Dołączył: 6.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W css jest taki bajer, który się nazywa overflow...
-------------------- www.quider.pl <- moja prywatna strona
Pomogłem? Kliknij Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 17.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O bajerze zwanym overflow wiem już od dawna, ale w tym przypadku nie wiem jak miałby on pomóc.
Wartość hidden schowa nam wystający element.. Kombinacja overflow:hidden na .main i overflow:visible na .bottom też nic nie da --- EDIT Pomogło gdy na .main dałem overflow:hidden a na bottom position:relative ![]() Temat do zamknięcia Ten post edytował webcitron 12.03.2009, 11:15:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:23 |