![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod, który przepisałem z książki "Prototype and script.aculo.us You Never Knew JavaScript Could Do This!"
i nie mogę odpalić żadnego respondera. Nawet jeżeli w skrypcie załączonym do strony, jest tylko ten kod. Nie wiem o co chodzi. Dostaję taki bląd: Kod this.include is not a function register()(Object)prototype.js (wiersz 1131) XOXOgameAjax.js()()XOXOgameAjax.js (wiersz 8) [Break on this error] if (!this.include(responder)) czy ktoś spotkał się z czymś takim?? Używam Prototype 1.6.0.2 oraz Firefox 3.0.7. Błąd pochodzi z konsoli najnowszej wersji dodatku Firebug 1.3.3 -------------------- Ta sygnaturka to lekkie przegięcie. To poważne forum. Pomijam już fakt naruszenia regulaminu. Usuwam /~nospor/ szkoda :(
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Też kiedyś używałem prototype. I szczerze to powiem ci, przerzuć się na jquery ze względu na szybkosc. Ze wszystkich frameworków jest na drugiem miejscu w szybkosci wiec goraco polecam. Nie wystapia ci potem tego typu błędy.
Może to nie jest odpowiedz jaka oczekiwales ale dobra rada. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkoda tylko, że najpierw przeczytalem 180 stron książki o prototype
![]() Ale w ogóle jak się przerzucić to chyba na Dojo na najlepiej. Niestety w tym przypadku potrzebny mi jest prototype.js -------------------- Ta sygnaturka to lekkie przegięcie. To poważne forum. Pomijam już fakt naruszenia regulaminu. Usuwam /~nospor/ szkoda :(
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:19 |