![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam na serwerze plik: wniosek.pdf. zawiera jakieś podstawowe informacje: imię, nazwisko, adres itp. Chciałbym uzyskać efekt następujący: - użytkownik loguje się do systemu i widzi że jakiś wniosek jest do pobrania( z tym nie ma problemu) - klikając w link odnoszący się do pobrania tego wniosku, dokument zostaje wypełniony danymi z bazy dotyczącymi danego użytkownika. Tam gdzie było miejsce na ręczne wpisanie imienia, ma byc wprowadzone imie z bazy danych. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 12 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wykorzystać generator fpdf http://www.fpdf.org/ do stworzenia sobie pliku pdf i później bez problemu wstawić do niego dane z bazy. Do gotowego pdf nie ma chyba takiej możliwości.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro mogę generować pdf i do niech dopisywać w odpowiednim miejscu, to czy nie mogę otworzyć istniejącego pdf?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 12 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, bo modyfikacje możesz wprowadzić tylko przed operacją generowania pliku pdf a nie na już utworzonym pliku
Ten post edytował bliitz 11.03.2009, 16:14:07 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moja odpowiedź brzmi : TAK
![]() Ku uciesze kolegi i swojej,bo musze generować w projekcie pdf-y z rozliczeniami,więc dopisuje sobie tylko dane do istniejącego pdf-a i wyświetlam go ![]() Edycja pdf-a -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:28 |