![]() ![]() |
| -lukasamd- |
|
|
Goście |
Witam,
mam taki oto kod:
Jak widać, robi mi to w efekcie linki oddzielone przecinkami. Niestety koniec wygląda nieco nieestetycznie, z przecinkiem na końcu. Jak zrobić, aby w ostatnim przebiegu tego foreach przecinek nie był dodawany? Mam dwa pomysły: a) usunąć ostatni znak z otrzymanego kodu (tylko jaką funkcją?) B) policzyć ile jest elementów w tablicy $strony, zaś do foreach wstawić licznik aktualizowany co przebieg, za każdym razem sprawdzać czy licznik = ilość elementów w tablicy, jeżeli tak, wrzucić kod bez przecinka Wydaje mi się, że wydajniejsze jest to 1 rozwiązanie, ale nie znam funkcji od tego. Ten post edytował lukasamd 11.03.2009, 15:08:19 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza |
a) usunąć ostatni znak z otrzymanego kodu (tylko jaką funkcją?) ... Wydaje mi się, że wydajniejsze jest to 1 rozwiązanie, ale nie znam funkcji od tego. substr" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Jest jeszcze jedno rozwiązanie: zapis danych do tablicy tymczasowej, a na końcu implode(', ', $tablica). Sprawdź, potestuj i wybierz Twoim zdaniem najlepsze rozwiązanie. Ten post edytował phpion 11.03.2009, 15:04:54 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 22.12.2025 - 21:17 |