![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Mam dwa pliki z kodem, który umozliwia wybrabie danej osoby w zależności od tego kto jest zalogowany. Potrzbuje teraz, żeby po naciśnieciu przycisku "wybierz" otworzyło mi odpowiednią strone , w której będe miał foemularz dotyczący wybranej osoby. Nie wiem właśnie jak to zrobic. Proszę o podpowiedź.
Ten post edytował bubu7 11.03.2009, 11:27:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Sprawdzasz, czy została wykonana akcja wyboru użytkownika, jeśli tak to:
2. Odbierasz ID usera z tego selecta 3. Podstawiasz to ID do zapytania i pobierasz z bazy informacje o tym użytkowniku 4. Wczytujesz te informacje do formularza Przy okazji inne uwagi: - dbaj o poprawny kod html - wybór użytkownika z pola select to kiepski pomysł, lepsza jest porcjowana lista + wyszukiwarka, tak jak masz np. na forum - rekordy z bazy możesz wyświetlić dużo prościej:
- stringi dawaj w ' a nie w " - tak jest czytelniej i wygodniej - operuj na zmiennych, a nie używasz n razy funkcji echo - do przeglądarki należy wysłać już przygotowaną stronę, zmienne zawsze usunąć albo nadpisać, jest to wydajniejsze i wygodniejsze niż drukowanie po kawałku na ekranie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki za wskazówki. Postaram się do nich zastosować:). No właśnie nie wiem jak odebrać id usera z tego selecta. I w którym miejscu mam wstawić formularz?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kurs HTML się kłania. Jest taki atrybut value, poszukaj.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:28 |