|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 4 Dołączył: 22.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Mam problem, otóż funkcja set w klasie sfConfig nie chce działać. Używam symfony 1.2.4, mój kod:
jak zdumpuje $this->password to widzę wartość, lecz, gdy próbuję zrobić sfConfig::set to nic się nie dzieje, o co chodzi? Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%)
|
Nic się nie dzieje tzn. ? Z tego co pamiętam to metoda set nie zapiszę Ci danym w pliku yaml, nadpisujesz je tylko, aby móc je wykorzystać dalej w skrypcie. Napisz gdzie dumpujesz dane, w którym miescu je widzisz, i co chcesz osiągnać - łatwiej będzie nam pomóc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 4 Dołączył: 22.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nic się nie dzieje tzn. ? Z tego co pamiętam to metoda set nie zapiszę Ci danym w pliku yaml, nadpisujesz je tylko, aby móc je wykorzystać dalej w skrypcie. Napisz gdzie dumpujesz dane, w którym miescu je widzisz, i co chcesz osiągnać - łatwiej będzie nam pomóc. Pozdrawiam. Tak, masz racje. Dopiero później się o tym przekonałem. Nic mi to w sumie nie da. Chciałem zmieniać opcje w yaml. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak, masz racje. Dopiero później się o tym przekonałem. Nic mi to w sumie nie da. Chciałem zmieniać opcje w yaml. Możesz jeszcze spróbować skorzystać z klas Symfony do obsługi plików YAML. Może są jakieś kontrukcje, które to umożliwiają. Ewentualnie napisz swoją klasę, która będzie zmieniała wartości w pliku z wykorzystaniem klasy do obsługi YAML (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 23:12 |