Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Open source - tworzenie zespołu w celach edukacyjnych, Nauka pracy w zespole, tworząc projekt Open Source
Frozen
post 10.03.2009, 20:10:27
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Mam takie pytanie, co sądzicie o tworzeniu zespołów, które pisałby w PHP skrypty Open Source, przede wszystkim w celach edukacyjnych? (czyli niekoniecznie tworzymy nowe rewelacyjne rozwiązanie które zmieni świat, ale np. CMS'a)
Czy pracowaliście już w takich projektach? Czy zaczynaliście tak swoją karierę programistycznai?

Pytam bo ciekawi mnie jak to jest, gdy zaczyna się pracę dla jakiejś firmy. Wiadomo, każdy przy nauce PHP coś tam "kodzi", ale pracy w zespole trzeba się chyba nauczyć? Systemy kontroli wersji itp. Tym bardziej gdy jest różny poziom umiejętności. Jak to jest , gdy firma przyjmuje pracownika, musi najpierw poświęcić trochę czasu na "wprowadzenie" go do swojej działalności i na odpowiednie wyedukowanie? Jak wyglądał wasz start? Czy np. studia są dobrym wyznacznikiem typu: ok teraz już umiem moge szukać pracodawcy? A może najlepszą drogą jest podejmowanie bardzo prostych zleceń? Czy wtedy też dobrze od razu budowaćjakiś zespół?

Może są tu osoby na forum, które chciałby podjąć się działania w takim zespole, żeby nauczyć się czegoś nowego?
A może są i takie które by chciały pomóc jako "mentorzy" takich projektów.

Pozdrawiam Fozen

P.S. przeszukiwałem forum, i nie znalazłem chociażby wzmianki na ten temat, jeżeli ktoś by podał jakieś tematy, które tego dotyczą byłbym bardzo wdzięczny.

Ten post edytował Frozen 10.03.2009, 20:11:23
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:31