![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam mniej więcej taki kod CODE <script type="text/javascript"> dojo.require("dijit.ProgressBar"); </script> <script type="text/javascript"> dojo.require("dijit.form.Slider"); dojo.require("dojo.parser"); function getText() { dojo.xhrPost({ url: "/vote_add.html", load: function(response, ioArgs){ dojo.byId("toBeReplaced").innerHTML = response; return response; }, error: function(response, ioArgs){ dojo.byId("toBeReplaced").innerHTML = "An error occurred, with response: " + response; return response; }, form:"myForm" }); } </script> <div id="toBeReplaced" style="height:100px;"> <form id="myForm"> <table style="width:100%"> <tr> <td> <div dojoType="dijit.form.HorizontalSlider" name="horizontal1" onChange="dojo.byId('slider1input').value=dojo.number.format(arguments[0]/100,{places:0,pattern:'# %'});" value="50" maximum="100" minimum="0" pageIncrement="100" discreteValues="11" showButtons="false" intermediateChanges="true" style="width:400px; height: 20px;padding-top:3px;" id="slider1"> <ol dojoType="dijit.form.HorizontalRuleLabels" container="bottomDecoration" style="height:1em;font-size:75%;color:gray;"> <li>bee</li> <li>takie sobie</li> <li>zajefajne</li> </ol> </div> </td> <td> <input readonly id="slider1input" size="4" value="50 %"> </td> <td> <div dojoType="dijit.form.Button" onclick="getText();">Oceń</div> </td> </tr></table> </form> </div> po kliknięciu buttona, w miejsce diva 'toBeReplaced' wczytuje się taki kod: CODE OCENA:<br /> <div style="width:400px" annotate="true" maximum="100" id="setTestBar" progress="20" dojoType="dijit.ProgressBar"></div> czyli progressbar, niestety z niewiadomych powodów całość zachowuje się tak jakby wczytany kod nie był parsowany przez javascript czyli widać tylko tekst 'ocena' gdzie popełniłem błąd? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem dokładnie jak tworzy tego progres bara ale wydaje mi się że problem tkwi w tym że JS odpowiedzialny za tworzenie progres bara jest wrzucany AJAXem. Z reguły są z tym problemy.
Ja bym proponował tworzyć tego progress bara przy ladowaniu strony, ale go ukryć. Potem po wywołaniu ajaxem, zwrócić tylko niezbędne parametry do modyfikacji paska postępu i za pomocą funkcji JS je nadać dla tego diva, i potem go pokazać. -------------------- App 4 You - Aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Albo użyć czegoś w stylu JSONP.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:38 |