![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dzisiaj mam problem dot zipowania plików które są na serwerze. Próbowałem stworzyć sam skrypt który po uruchomieniu zipuje mi podane pliki ale wyskakują błędy. Mógłby ktoś pomóc? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ale wyskakują błędy. Mógłby ktoś pomóc? Jasne. A wiec pomagam ci. .... Działa ci juz? Nie? No przeciez ci pomoglem. ps: jak zauwazyles samo slowo "pomagam ci" nie rozwiązuje twojego problemu. Tak samo jest z wyrazeniem "wyskakują bledy".... mam nadzieje ze domyslasz sie juz iz masz nam podac konkretnie jakie bledy i jakiego kodu uzywasz. A na przyszlosc na tak oczywistą rzecz wpadnij sam... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to czy ma ktoś jakiś gotowy skrypt do tego i czy w ogóle da się to zrobić w samym php?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ktoś z użytkowników może i ma. Ale google na 100% http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ph...mp;aq=f&oq=
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
po co piszesz że masz błędy i prosisz o pomoc , jeśli w rzeczywistości czekasz na gotowca ...
Sam coś próbowałeś czy zmyśliłeś ? |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wookieb... Jedyny normalny użytkownik.
Patrzyłem na google i właśnie korzystałem z Manuala z tym że nie działa ten kod: <?php $zip = new ZipArchive; if ($zip->open('test.zip') === TRUE) { $zip->addFile('/path/to/index.txt', 'newname.txt'); $zip->close(); echo 'ok'; } else { echo 'failed'; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A czy masz pojęcie co ten kod robi?
I używaj bbcode Ten post edytował wookieb 10.03.2009, 11:37:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No dodaje plik do zipa z podanej ścieżki. Tak przynajmniej jest napisane w manualu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Jedyny normalny użytkownik Na dobrą sprawe moglbys wlasnie zarobic za obrazenie chociazby mnie.Jakie bylo twoje pytanie na poczatku taka byla odpowiedź. wookieb podal ci konkretny link dopiero gdy laskawie sprecyzowales swoj problem po mojej delikatnej sugesti..... Cytat Manuala z tym że nie działa Widac jedna sugestia to za malo. Skoro ci nie dziala to do jasnej ciasnej napisz czym sie objawia to niedzialanie! Jakies bledy? Nie? To wlacz wyswietlanie wszystkich bledow:http://nospor.pl/php-faq-n29.html#faq-2 i uzywaj bbcode -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a podałeś wogóle popawną ścieżke do pliku?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nie masz klasy ziparchive...
Skoro kod wziales z manuala, to doczytaj tam co trzeba zrobic by miec te klase. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
nie masz zipa na serwerze.
http://pl.php.net/manual/pl/zip.setup.php Ten post edytował piotrooo89 10.03.2009, 11:54:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tylko że nie wiem gdzie mam szukać bo tam nie jest napisane... albo inaczej... ja ślepy jestem i nie widze
|
|
|
![]()
|
|
A pracujesz na serwerze lokalnym?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie, pracuje na superhost
|
|
|
![]()
|
|
Wiec raczej nic nie zrobisz. Chyba ze admini beda bardzo ugodowi.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok, dzięki z pomoc. Przynajmniej teraz już wiem że niepotrzebnie się męczyłem półtora tygodnia z tym.
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:13 |