Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Znaczący spadek jakości - co jest ??
primo
post 11.02.2004, 11:22:05
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

ostatnimi czasy komp zaczął mi się straszliwie wieszać, sam restartować i robić inne dziwne rzeczy bez mojego udziału. Pomyślałem że wir jakiś panuje i go złapałem, ale po sprawdzeniu wszystkimi możliwymi sposobami na wiry nic nie ma ;( No dobra sobie myślę spróbuję format c:
Sformatowałem hdd, ba nawet usunąłem partycję na której był system, a tu po zakończonym formacie i załadowaniu systemu pierwszy restart i cisza. Widzę dysk miele, ale ciągle widzę czarną planszę. Wreszcie po 5 minutach pojawia się pasek postępu ładowania systemu i po kolejnych 2 dochodzi do końca (już pomijam fakt że zainstalował do końca itd. później 2 restart i fakt czarnej planszy zaś się pojawia). Kurcze już mi brak pomysłów co na to poradzić. Czuję się jakbym miał Xp zainstalowanego na pc286; co dziwne później jak już załaduje system to wszystko chodzi płynnie itd. bez widocznych objawów spadku jakości. No nie licząc tego, że może się gdzieś w każdej chwili zawiesić, pewnikiem jest że wiesza się przy próbie wrzucenia czegokolwiek na dyskietkę. Dodam tylko, że wspomniany system to Xp, a sprzęt: płyta główna msi kt3 ultra, hdd 80 gb seagate IV barracuda, 256 ram; zawsze pracowałem na xp i nigdy nie było problemów, więc tym większe me zdziwienie i niemoc...

poradzicie coś proszę questionmark.gif

pozdrawiam

--------------------
Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo
gg1148730
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
scanner
post 11.02.2004, 11:34:53
Post #2

Grupa: Zarząd

Może idź na forum poświęcone sprzętowi?
Hydepark hydeparkiem, ale znowu bez przesady...

--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
+Quote Post
PrZeMoL
post 11.02.2004, 12:12:57
Post #3

-----

zobacz czy jak wymienisz ram to bedzie to samo... kiedys mialem podobny problem
albo sterowniki do chipsetu... tez tak mialem tylko na 98 ale to juz po uruchomieniu systemu

--------------------
www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
+Quote Post
spenalzo
post 11.02.2004, 13:44:58
Post #4

-----

Ale czemu się dziwisz?
Nie wiesz, że rozwinięciem nazwy XP jest eXPerimental? winksmiley.jpg

Swoją drogą - sprawdź czy masz podłączoną i sprawną stację dyskietek, bo mi sie Windows wiezał przy odczycie z uszkodzonej stacji dyskietek.
Wolne działanie - sprawdź czy masz włączone Cache L2 w setupie kompa.

--------------------

+Quote Post
kubatron
post 11.02.2004, 14:45:26
Post #5

-----

http://ocm.pl/ to jest strona o sprzęcie komputerowym wejdz sobie na forum i popytaj :wink:
+Quote Post
primo
post 11.02.2004, 15:48:36
Post #6

-----

z innej beczki spróbowałem, wsadziłem inny dysk, zrobiłem instalke i chodzi ok, a na tym 80 gb lipa, spróbowałem z dosa format c:/u i co rusz wyskakuje: "Odzyskiwanie jednostek alokacji" -- czy to oznacza walnięty dysk questionmark.gif

--------------------
Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo
gg1148730
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:54