![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przeszukałem manuale google i nie mam pojęcia jak to rozwiązać.
W formularzu posiadam 3 radio buttony i jeden text do tego mam przycisk submit. Domyślnie formularz powinnien mi na tych polach ustawiać że pod enterem mam akcję submit(). Niestety tak nie jest : teraz szczegółowo ... (wiem że nie mogę umieszczać htmla w php / podaje tylko przykład) proszę o odpowiedzi konkretnie dotyczące tego problemu. plik test.php (na górze nawiera jakiś nagłówek na dole jakąś stopkę kompletnie nie wpływające na skrypt (testowałem ich usuwanie) problem jest w tym skrypcie.
Skrypt ma działać tak - pojawia się wyszukiwarka, wpisuje coś w polu tekstowym id jest domyślnie zaznaczone i naciskam enter = powinno się zacząć wyszukiwanie czyli powinna być akcja dotycząca opcjii nr 1 $_POST['pokaz']. Niestety formularz czyści się i pojawia mi się komunikat z opcjii nr 2 (czyli nie następuje wysłanie ). Sytuacja działa w przypadku gdy wpiszę coś w polu tekstowym i jako drugą rzecz zaznaczę coś z radio - wtedy enter wywołuje opcję numer 1. Oczywiście używając myszki do naciskania przycisku wszystko gra. Chciałbym wiedzieć dlaczego jak dodam radio to w momencie ustawienia kursora na polu textowym i naciśnięciu entera formularz nie wykonuje akcji submit. Mam nadzieję że jasno napisałem. Pozdrawiam Ten post edytował ferrero2 9.03.2009, 14:34:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na isset - dzieje się to samo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo masz
Zmienna pokaz nie zostanie wysłana jeśli przycisk nie zostanie naciśnięty (m.in. wysłanie formularza przez [Enter]). Zmień to na: |
|
|
![]()
|
|
O to mi właśnie chodziło.
Wszystko lata. Dzięki wielkie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:26 |