![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem. Od jakiegos czasu do pliku index.php, jest dopisywany na koncu kodu tekst. Ktos wstawia linki mi do strony. Dostep do serwera mam tylko ja. Nie wiem jak zapobiec temu. Prosze o rady. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz zawirusowanego kompa, patrz np. http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t109800.html
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na kompie nie mam wirusow i do ftp tylko ja znam haslo.
Kod zostal dopisany tylko w jednym pliku index.php i tylko na serwerze (nic zlego nie przeszlo z mojego kompa na serwer). Jak sie bronic przed takimi atakami. Ogolnie to jak mozna dopisac do pliku jakis kod jezeli nikt nie ma dostepu do serwera (oprocz mnie) i na stronie nie ma formularzy i innych codow. Prosze o rady. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
No ktos zdobyl haslo do twojego ftp. Zmien haslo i po krzyku. Potem przeskanuje kompa dobrym antyvirem i innymi programami to usuwania szpiegow.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
A jest wogole jakis sposob na dopisywanie takigo kodu do pliku zaposrednictwem jakiego skryptu ktory dziala na innym serwerze i dobiera sie do pliku w sposob http://domena/index.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tak ale to musisz mieć jakies powazne luki w skrypcie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:48 |