![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 7 Dołączył: 9.12.2008 Skąd: wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , mam problem z zapytaniem do mysql . Robie sobie menu na stronkę , w ramach ćwiczeń
![]() Natrafiłem na problem . Mam dwie tabele z danymi 1. kategorie Menu 2. menu glowne - gdzie trzymam linki itp. W nich mam dane , problem stanowi zapytanie . Zrobiłęm sobie zapytanie ale wyświetla mi nie to co bym chciał . Założenie miałem take : w tabeli 1 trzymam nazwy np. Menu Główne a w tabeli 2 trzymam opisy i linki np. strona glowan ,forum ,galeria, ona i on , cos i cos .... Wszystko fajnie na papierze ale w rzeczywistości wyświetla mi tylko pierwsze rekordy z obu tablic . Oto zapytanie które napisałem
![]() wczesniej dawlem zapytanie :
![]() wynik jaki chciałbym osiągnąć jest taki jak poniżej , ale te zapytania powyżej nie dają takiego rezultatu : ![]() Posortowanie według kategorii i odpowiadających im linków oto kod odpowiedzialny za wyswietlanie tego menu z bazy :
Pewnie problem jest trywialny dal wiekszości , ja nie nie wiem jak sobie z tym poradzic Ten post edytował slewin 9.03.2009, 00:13:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 11 Dołączył: 20.05.2007 Skąd: z fotela :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szczerze przerobiłbym to tak
![]()
i powinno śmigać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 7 Dołączył: 9.12.2008 Skąd: wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
śmiga
![]() Ten post edytował slewin 9.03.2009, 00:25:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:14 |