![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, przenosiłem stronę z jednego serwera na drugi i mam problem z kodowaniem.
Ustawienia kodowania serwera 1: System porównań dla połączenia MySQL: utf8_general_ci Kodowanie napisów dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) Metoda porównywania napisów: utf8_general_ci Kodowanie strony: utf-8 (zapisane przy pomocy notepad, utf-8 bez bom) Ustawienia kodowania serwera 2: System porównań dla połączenia MySQL: utf8_general_ci Kodowanie napisów dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) Metoda porównywania napisów: utf8_general_ci Kodowanie strony: utf-8 (zapisane przy pomocy notepad, utf-8 bez bom) Ustawienia serwera 1 == Ustawienia serwera 2 ![]() Na tym obrazku przedstawione są litery: ę ó ą ś ł ż ź ć ń. Pierwszy rządek to litery, które były zakodowane w pierwszej bazie i w drugiej tuż po imporcie, niestety, ale na stronie wyskoczyły krzaki po tym imporcie, mimo iż litery w bazie wyglądają tak samo. Drugi rządek to zaś litery w drugiej bazie po dodaniu ze strony. Czyli z tego co zauważyłem, oba serwery (bazy) mają taką samą konfigurację, ale inaczej zapisują znaki, a więc mam teraz zrobić, aby mi strona nie krzaczyła? Proszę o pomoc. -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:24 |