![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam kolejne pytanko ,więc tak
mam już katalogi ,dodaje w nich zdjęcia itp jak usunąć katalog z zawartością i jakie katalog ma prawe mi się za chole** nie chce założyć jako 0777 wiec nie wiem czy się usunie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak uprawnienia nie chcą się ustawić, to widocznie serwer ma zablokowaną tą funkcję.
rmdir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - usuwanie katalogu (musi być pusty!) unlink" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - usuwanie pliku Do powyższych operacji folder i pliki muszą mieć stosowne uprawnienia. Jak chcesz usunąć folder z całą zawartością to możesz skorzystać z scandir" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Wrzucasz do pętli, usuwasz po kolei zawartość folderu, a na końcu sam folder. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Link do usuwania Kod <a onmouseover="this.T_WIDTH=116;return escape(\'Tak\');" href="./index.php?page=galery&p=delete_folder&id='.$w_1['id_folder'].'&folder_root='.$w_1['folder_root'].'" onclick="javascript:return confirm(\'Czy napewno chcesz usunąć folder - '.$w_1['tytul'].'\');">Usuń</a> Więc mam problem przy usuwaniu jest taki Warning: unlink(../uploads/gallery_48899/) [function.unlink]: Is a directory in /www/test/www/test/admin/Core/admin/galeria.php on line 302 W katalogu galery_48899 mam jeszcze Foldery Big i Mini a w nich zdjęcia i miniaturki , może to dlatego... Funkcja emptydir nie jest moja wiec nie wiem co jest ;/ Ten post edytował DR.GhostRider 8.03.2009, 19:35:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znasz angielskiego? Czytałeś kurs php? Wiesz co to manual? Nie rób sobie żartów.
Warning[/b]: unlink(../uploads/gallery_48899/) [http://www.ukskopernik.poznan.pl/nowy_uks/admin/function.unlink]: Is a directory in /www/test/www/test/admin/Core/admin/galeria.php on line [b]302 W wolnym tłumaczeniu: ../uploads/gallery_48899/ jest folderem. Przeczytaj uważnie mojego poprzedniego posta. Unlink używamy do plików, a rmdir, do katalogów.Funkcja usuwająca katalog z zawartością to kilka linijek kodu. Proszę: Nie testowałem, więc nie obiecuję, że działa poprawnie. Ten post edytował Kildyt 8.03.2009, 21:25:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:48 |