![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Powiedzcie mi jak sprawdzić np. formularz rejestracji czy, login jest zajęty, czy hasła są takie same żeby na bieżąco zwracało wynik, a nie po kliknięciu w button. Używam MintAjax, wszystko mam wczytane tzn. bibliotekę i js. Mam taki kod: JS: Kod function spr(input) { var req.mintReuest(); req.method="post"; req.AddParam(input,input.value);// dodaje paramet o $_POST['input']=input.value req.OnSuccess = function () { $("odp"input).innerHTML= req.responseText; // do odpowiedniego id wklejam odpowiedź } req.Send("plik_spr.php"; } PHP: Kod <?php $co_zostalo_wprowadzone=$_POST['a']; echo " WPROWADZIŁEŚ ".$co_zostalo_wprowadzone."<br />"; ?> HTML: Kod <input id="a" type="text" onchange="spr('a')" /> <div id="odpa"></div> Co tu może być nie tak? Bo nie działa. Ten post edytował DonJeday 8.03.2009, 09:20:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tutaj raczej powinienes uzyc zdarzenia onkeyup
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2008 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic nie dało
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A powiedz mi co to jest
Kod $("odp"input) I to Kod req.Send("plik_spr.php"; Najpierw sie sprawdza skladnie a dopiero potem idzie na forum. Poza tym jest cos takiego jak konsola bledow i ona wszystkie takie rzeczy wywala. Ten post edytował wookieb 8.03.2009, 13:32:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na stronce podobna rejestracje jak przy zakładaniu nowej poczty na wp. w JavaScript sprawdzana jest poprawność wprowadzanych danych, oraz ajax sprawdza czy login w bazie jest wolny. Nie wiem jak zrobi/czego użyć aby pojawił się czerwony X gdy login zajęty. Jak przesłac informację z Ajax do JavaScript o wyniku zapytania bo potrafię jedynie wyświetlić tylko napis obok pola
Kod f( $row["ile"]!=0 ){ echo("jest taka osoba"); }else{ echo("brak takiej osoby"); } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:19 |