![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
$statystyki = "UPDATE `statystyki` SET `ile` = `ile` + 1 WHERE `CURDATE` = NOW( ) LIMIT 1;";
To moje proste statystyki ;d I mam tu pytanie takie czy da się jednym, właśnie tym zapytaniem zrobić tak by jeżeli nie znajdzie warunku WHERE data = curdate ( ), to żeby utworzyło taki właśnie wiersz? oczywiście żeby to było bez nowego zapytania się pytam czy da się zrobić? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
INSERT ... ON DUPLICATE ...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
to spowoduje zawsze utworzenie nowego wiersza a mi chodzi chodzi tylko jeżeli go nie ma i to za pomocą UPDATE
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No właśnie.
![]() Ale to nie zadziała, jeśli nie dodasz klucza UNIQUE albo PRIMARY. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
czyli jak skonstruować moje zapytanie teraz tak żeby tak się stało, bo mam mały problem? ;p
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 14:15 |