![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Pojawił się problem z polskimi znakami. W zależności od kodowania mam albo znaki zapytania albo krzaki. kod wysyłania: Kod //error_reporting(E_ALL); error_reporting(E_STRICT); date_default_timezone_set('America/Toronto'); include("class.phpmailer.php"); //include("class.smtp.php"); // optional, gets called from within class.phpmailer.php if not already loaded $mail = new PHPMailer(); //$body = $mail->getFile('contents.html'); $body ="dfdfdfd dfdfjkdj kjdkf jdkjfkdjk fjdkf jdkjf kdjkfjdkfj dkjfkdj fkdjf kdjkfjdkf"; $body = eregi_replace("[\]",'',$body); $mail->IsSMTP(); $mail->SMTPAuth = true; // enable SMTP authentication $mail->SMTPSecure = "ssl"; // sets the prefix to the servier $mail->Host = "smtpauth.ipartners.pl"; // sets GMAIL as the SMTP server $mail->Port = 25; // set the SMTP port for the GMAIL server $mail->Username = "xxx"; // GMAIL username $mail->Password = "xxx"; // GMAIL password $mail->AddReplyTo("yourusername@gmail.com","First Last"); $mail->From = "xxx"; $mail->FromName = "xxx"; $mail->Subject = "xxx"; //$mail->Body = "Hi,<br>This is the HTML BODY<br>"; //HTML Body $mail->AltBody = "To view the message, please use an HTML compatible email viewer!"; // optional, comment out and test $mail->WordWrap = 50; // set word wrap $mail->MsgHTML($body); $mail->AddAddress("xxx", "John Doe"); $mail->AddAttachment("images/phpmailer.gif"); // attachment $mail->IsHTML(true); // send as HTML if(!$mail->Send()) { echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo; } else { echo "Message sent!"; } ?> a w configu ustawiałem: Kod public $CharSet = 'win-1250'; public $ContentType = 'text/plain'; public $Encoding = 'base64'; public $CharSet = 'utf-8'; public $ContentType = 'text/plain'; public $Encoding = 'base64'; public $CharSet = 'utf-8'; public $ContentType = 'text/plain'; public $Encoding = '8bit'; public $CharSet = 'ISO-8859-2'; public $ContentType = 'text/plain'; public $Encoding = 'base64'; public $CharSet = 'ISO-8859-2'; public $ContentType = 'text/plain'; public $Encoding = '8bit'; z każda kombinacją mam krzaki w temacie i w mailu Może ktoś miał podobny problem? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dołączę się do tematu: też mam krzaki w mailu.
Zauważyłem jednak jedną rzecz: w temacie maila odebranego przez outlook'a zawsze mam krzaki, a przy ustawieniu kodowania na utf-8 i przy odebraniu maila na onecie krzaków w temacie nie ma, są jednak ciągle w wiadomości :/. Również próbowałem wszystkich chyba możliwych kombinacji i nic. Zmieniałem nawet rodzaj kodowania w outlooku - nic nie pomogło. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, miałem ten sam problem z krzakami, ale po dodaniu tego fragmentu kodu
Kod $mail->CharSet = "UTF-8"; w skrypcie (nie w klasie phpmailer) problem został rozwiazany. UTF-8 ponieważ tworzę strony i skrypty w wersji zarówno polskiej jak i angielskiej dlatego takie kodowanie mi wiele upraszcza.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.08.2025 - 17:24 |