![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Korzystam z biblioteki phpmailer. Dokładnie z maila ponieważ kiedy używam smtp to wyrzuca błąd, że nie może połączyć się z serwerem SMTP. Kłopot jest taki, że skrypt nie dostarcza maili na serwery firmowe. Na bezpłatne dochodzą bez problemów. Czy trzeba coś dopisać aby ten mail przeszedł ![]() Dzięki za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wystarczy, że odbiorca doda Cię do listy zaufanych adresów. Jeśli Cię nie dopisze to znaczy, że nie chce Twoich wiadomości otrzymywać, a system antyspamowy spełnia swoje zadanie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra tylko, że ja chcę aby mail dochodził bez dodawania. Jeśli wysyłamy do kogoś maile z wp np. do jakiś firmowych kont to dochodzą. Można jakoś to rozwiązać??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A sprawdzałes dlaczego serwer mailowy odrzuca ta wiadomość?
// DOWN Cytat Jeśli szukasz odpowiedzi na pytanie jak skutecznie wysyłać spam, to na tym forum na pewno jej nie znajdziesz. A niby po czym to wnioskujesz? Ten post edytował wookieb 6.03.2009, 12:15:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli szukasz odpowiedzi na pytanie jak skutecznie wysyłać spam, to na tym forum na pewno jej nie znajdziesz.
|
|
|
![]()
|
|
Tylko to nie jest spam!!!!!
To jest formularz!!!!! Wnioskuje z tego ponieważ na wszystkie maile dochodzą typy wp, o2, gmail a na firmowe nie? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Wnioskuje z tego ponieważ na wszystkie maile dochodzą typy wp, o2, gmail a na firmowe nie? ![]() To nie było do ciebie i przestań się drzeć. Mówisz, że serwer odrzuca wiadomość. Ale dlaczego odrzuca i czy naprawde odrzuca czy wiadomości nie dochodzą do serwera? Sprawdzaliście to? Możliwości jest 1500 100 900, wiec nie jesteśmy w stanie ci jednoznacznie odpowiedzieć. Za mało podałeś szczegółów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A niby po czym to wnioskujesz? Bo:1. jeśli firma chciałaby otrzymywać maile, dodałaby nadawcę do whitelist'y 2. skoro mail nie dochodzi, to możliwe, że nadawca jest już na jakiejś blacklist'ie 3. system antyspamowy może wywalać wiadomość, jeśli IP nie zgadza się z domeną w adresie - czyli podszywanie 4. jestem przewrażliwiony na punkcie spamu A czemu miałbym sądzić, że są to pożądane wiadomości? |
|
|
![]()
|
|
Są to pożądane wiadomości ponieważ:
1. Sam je sobie wysyła za pomocą formularza, 2. Podkreślam to nie jest spam PS Próbowałem skonfigurować phpmailera aby wysyłał za pomocą smtp niestety wyrzuca komunikat: Cytat Mailer Error: SMTP Error: Could not connect to SMTP host. Konfigurowałem konto zgodnie z zaleceniami podawałem host i port ale nic z tego |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Niestety sprawa jest taka, że nie ma takiej możliwości (za dużo by pisać).
Może przez smtp pomorze jak myślicie?? Dobra jakby ktoś miał na przyszłość problem! Korzystając z mail bądź send mail serwery blokują maila. Warto użyć smtp. Dzięki i pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Pierwsza sprawa, sprawdź czy demon wysyła Ci na skrzynkę jakąś wiadomość zwrotną. W jaki sposób wysyłasz? Jakie masz nagłówki?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 06:16 |