![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki poblem z wyswietlaniem pasku stronicowania a mianowicie chodzi o [ ] nawiasy ktore alarmuja na ktorej jestesmy stronie, jezeli przechodze pokoleji na nastepny to jest ok, natomiast jak klikne np na strone 4 to zaznaczenie nie działa i nie wyswietla sie link do nastepnej
hmm, moze ktos zerknąc dlaczego tak sie dzieje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kompletna siekanka. Trudno jest pomóc, gdy nie wiadomo co oznaczają zmienne i funkcje. Zacznij stosować poprawną tabulację! Oddzielaj kod html od php.
Wyświetlaj sobie zmienną $i i $start w pętli, przeanalizuj kod i na pewno dojdziesz do rozwiązania. Teraz trudno jest cokolwiek wywnioskować z tak zagmatwanego kodu. Dlaczego $start+1 skoro wyświetlasz id aktualnej strony? Numerujesz strony od 0? Wyjaśnij nam co oznaczają nazwy zmiennych i zacznij stosować angielskie wyrazy. Wywnioskowałem, że $start to id aktualnie otwartej strony, więc dlaczego link do strony to $i*$na_stronie skoro wyświetlasz $i+1? Ten post edytował Kildyt 8.03.2009, 14:29:39 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 1 Dołączył: 27.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
start to nr aktualnej strony:nr od zera a na_stronie=ilosc rekordow na kazdej ze stron
chodzi o to, ze jak klikam pokoleij to [] przechodzenie jest ok, natomiast jak odrazu klikne na str np 4 to przechodze na str 4 tylko nie ma tego zaznaczenia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
start to nr aktualnej strony:nr od zera To czemu nie linkujesz do strony, tylko do strony * ilość?
W przypadku następna/poprzednia jest dobrze zrobione:
Nie patrzysz jakie wartości zmiennych masz w linkach?? @Kildyt, widywałem gorsze kody źródłowe, na których działały całkiem spore portale. Ale oczywiście nie popieram takiego pisania ![]() Ten post edytował sowiq 8.03.2009, 16:09:23 |
|
|
![]()
|
|
jak zaznaczam poczegolne nr stronek . to przekazuje id aktualnej strony na jakiej jestesmy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale tylko przy kliknięciu Następna/Poprzednia. Napisałem Ci o tym w moim powyższym poście. Przeczytałaś chociaż?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:21 |