![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 12 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
cześć
![]() Proszę abyście przybliżyli mi strukturę najprostszego systemu CMS. Chodzi mi tutaj o strukturę plików i przede wszystkim o silnik strony. Co musi w nim być i jak potem tworzyć stronę aby móc dodawać layout'y ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Idz na google i znaj sobie gotowe systemy CMS: droopal, ez publish, i inne i poprzegladaj.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 12 Dołączył: 22.11.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
yhy, może jednak ktoś okaże się ludzki i wytłumaczy mi to bardziej?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma gotowych rozwiązań, tym bardziej nie da się tego wytłumaczyć osobie nie znającej dobrze sztuk programowania. Na star poleciłbym zapoznanie się z frameworkiem typu cohana lub cakephp. One rozwiążą problem struktury i porządku kodu plus dostarczą wiele pomocnych komponentów.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:18 |