![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam skrypt, który wykonuje zadanie, które zajmuje mu ok. 5 sekund. Cała operacja rozpoczyna się po naciśnięciu przycisku. Moje pytanie jest takie czy można wyświetlić jakiś komunikat (najlepiej załadować jakąś stronę html) w momencie kiedy kliknie się przycisk, po czym nastąpi dopiero realizacja zadania przez php?? Próbowałem zrobić to w taki sposób. Stworzyłem 3 pliki php (1, 2 ,3). W pierwszym skrypt pobierał dane w 2 wyświetlał strone php z komunikatem i wykonywał zadanie a w 3 informował o zakończonym zadaniu. Poszczególne przekierowania zrobiłem za pomocą Kod header("Location: bb.php"); Niestety nie wyświetla się 1 komunikat na początku 2 strony tylko pojawia się strona 1 po czym klikam przycisk czekam 5 sekund pojawia się klepsydra i pojawia się ostatnia strona. Strony 2 wogule nie widać. Można jakoś to rozwiązać? ![]() Bardziej obrazowo przedstawię to na dwóch plikach: 1.php Kod <?phpheader('Location: 2.php'); ?> 2.php Kod <? echo 'ten tekst widac dopiero po skonczeniu poniższej pętli'; for($i=0;$i<7000;$i++) { echo 'printing...<br />'; } ?> Jak napisałem chodzi o wyświetlenie komunikatu echo 'ten tekst widac dopiero po skonczeniu poniższej pętli'; zanim pętla for się skończy. Ten post edytował pysiok1983 6.03.2009, 05:00:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 5 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to Ci pomoże: http://pl.php.net/manual/en/function.flush.php#52147
-------------------- zmoderowano - rozmiar
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 01:41 |