![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 2 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Wrocław / Skokowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem. Kodowanie znaków na mojej stronie to UTF-8. Gdy wprowadzam dane przez panel administracyjny wszystko jest ok ale gdy chcę wprowadzić dane przez PHPMyAdmin to kodowanie mi się nie zgadza i chodz w PHPMyAdmin wszystko wyglada ok to na stronie zamiast polskich znaków wyświetlają się krzaczki. W PHPMyAdmin usatwiłęm wszędzie gdzie się dało utf8_polish_ci ale to nic nie pomogło :/ -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien ale chyba w pliku konfiguracyjnym PMA widziałem pozycje dot kodowania stron, nie mam jak tego sprawdzic teraz...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 2 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Wrocław / Skokowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie mam dostępu do pliku konfiguracyjnego, korzystam z hostingu home.pl. :/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 4 Dołączył: 19.05.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHPMyAdmin w jakiej wersji? A mozesz jeszcze sprawdzic jakie jest kodowanie na stronie PHPMyAdmin'a ?
-------------------- The fastest app with PHP: <?php die('Hello World'); ?>
|
|
|
![]()
|
|
Wersja 2.9.2
System porównań dla połączenia MySQL: ut8_polish_ci System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) Język - Language: Polski - Polish (UTF-8) Wszystko niby w takim samym kodowaniu a krzaczki na stronie wyskakują :/ EDIT: Poradziłem sobie z tym problemem ![]()
Ten post edytował MOniToR 6.03.2009, 15:16:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
patrzyłem u siebie i tez tak mam ze jak przez PMA dodaje to niema polskich znaków na stronie, w pliku konfiguracyjnym zmieniłem kodowanie domyslne na utf-8 ale w dalszym ciągu nie koduje zapisywanych danych w utf nie wiem dlaczego haha.
PS: Nie wiem jak to naprawić ale miło by było jak by ktoś podpowiedział co zrobic ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:52 |