![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 336 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem poczatkujacy odnosnie php i mysql. Mam prosbe do Was o pomoc. Otoz to. Posiadam stroneUrlopus. Na stronie posiadam kilka wpisow obiektow (to jest pierwsza tabela - mysql). Druga tabela to linki kamer online. Problem tkwi w tym, ze chcialbym polaczyc te dwie table razem. To znaczy. Jezeli wpis obiektu jest z miejscowosci np : Zakopane to chcialbym, aby do tej strony zostaly przepisane tzw. kamery czy linki do tej strony. Nie wiem w jaki sposob mozna to razem polaczyc. Prosze o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stwórz w tabeli z kamerami pole "obiektID" które będzie przechowywać unikalne ID danego obiektu którego dotyczy kamera.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkoda ze nie podales struktury bazy...
Musisz zrobić, że pobierasz z tabeli nazwe miejscowosci a pozniejsz sprawdasz czy istnieje kamerka o takiej nazwie lub dodajesz do kamerek kolumne z nazwa miejscowosci. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 336 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
baza kamery baza users |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cos w ta manke |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:29 |