![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pytanie przedszkolne moze ale probowalem sobie z nim poradzic i nie bardzo wiem jak...
otoz chce zeby mi po zaznaczeniu checboxow dodawalo cene do inputa mam taki skrypcik Kod <script type="text/javascript"> function UpdateCost() { var sum = 15; var gn, elem; for (i=0; i<5; i++) { gn = 'add'+i; elem = document.getElementById(gn); if (elem.checked == true) { sum += Number(elem.value); } } document.getElementById('totalcost').value = sum.toFixed(2); } </script> <form action="dodajwszystko.php" enctype="multipart/form-data" method="post"> <input type="checkbox" name='pierwszy' id='add0' value='10' onclick="UpdateCost()">10<br> <input type="checkbox" name='drugi' id='add1' value='20' onclick="UpdateCost()">20<br> <input type="checkbox" name='trzeci' id='add2' value='30' onclick="UpdateCost()">30<br> <input type="checkbox" name='czwarty' id='add3' value='45' onclick="UpdateCost()">45<br> <input type="checkbox" name='piaty' id='add4' value='80' onclick="UpdateCost()">80<br> <input type="text" id="totalcost" name="totalcost" value="15"> <input name="submit" type="submit" value="podlicz"> </form> wszystko dziala prawidlowo, ale chcialbym dodawac ta cene nie po value, bo value bedzie musialo zwracac inna wartosc. jak przerobic skrypt ![]() ps probowalem dawac na onclicku np UpdateCost(20), funkcje nazwac UpdateCost(dane) a w miejsce dodawania do sumy dac sum += dane; ale liczy cos zupelnie zle |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat wszystko dziala prawidlowo, ale chcialbym dodawac ta cene nie po value, bo value bedzie musialo zwracac inna wartosc. jak przerobic skrypt Trochę nie rozumiem - do skryptu ma trafiać inna wartość niż wprowadzona przez skrypt? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też nie rozumiem jak to możliwe że wczytuje nie te dane u mnie dział poprawnie ale zainteresowało mnie coś innego czy ktoś wie jak zmienić ten skrypt aby np. po przekroczeniu jakiejś kwoty automatycznie był przydzielany rabat 20% i była o tym wyświetlana informacja.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Google i:
- "JS innerHTML" - "JS kurs if" - "JS działania matematyczne" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2009 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kolega dał Ci delikatnie do zrozumienia, że musisz uzupełnić podstawy.
Cytat ale chcialbym dodawac ta cene nie po value, bo value bedzie musialo zwracac inna wartosc. jak przerobic skrypt Poszukaj wystąpień value, człowieku - odrobinę samodzielności... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 22:07 |