![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką oto klasę:
Przy pierwszym wywołaniu, gdy inicjowane są dane w $zmienna to wszystko jest ok... informacja za pomocą showValue jest wyświetlana, natomiast w momencie gdy próbuję wywołać już samą funkcję showValue(); na przykład za pomocą AJAX to zawartość $zmienna została usunięta. Czyli mamy plik powiedzmy... index.php -> gdzie inicjalizujemy zmienne i plik getWithAjax.php gdzie dane są pobierane, niestety wywołanie getWithAjax.php w pliku index.php wyświetla informacje z showValue, natomiast gdy odwołuję się do pliku getWithAjax za pomocą mootools to już dane swoje tracę... nie wiem co robię źle... w JAVA podobna akcja działa bez problemu... wiem że dane są inicjalizowane tylko na czas trwania skryptu, ale miałem cichą nadzieję że zmienne statyczne są przechowywane dłużej... :/ I żeby nie było to szukałem ![]() Podobnie dzieje się z $_SESSION, ale tej zmiennej mogę źle używać :/ Ten post edytował yaotzin 4.03.2009, 16:47:00 -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tos namieszal.
Zmienne statyczne klasy obsluguje sie: self::$zmienna['cos'] = $cos; a definiuje private static $zmienna = array(); Cytat w JAVA podobna akcja działa bez problemu... wiem że dane są inicjalizowane tylko na czas trwania skryptu, ale miałem cichą nadzieję że zmienne statyczne są przechowywane dłużej... :/ Nie, w php wszystko jest niszczone na koniec requestu. Nawet zmienne statyczne. Ten post edytował dr_bonzo 4.03.2009, 16:38:29 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tos namieszal. Zmienne statyczne klasy obsluguje sie: self::$zmienna['cos'] = $cos; a definiuje private static $zmienna = array(); Nie, w php wszystko jest niszczone na koniec requestu. Nawet zmienne statyczne. Sorki fakt, masz rację... ma być dolar, klepałem z palca... i zapomniałem ![]() -------------------- ------
Per Aspera Ad Astra |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:11 |