![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 293 Pomógł: 4 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam potworny problem,
Mam sobie stronę internetową, i chciał bym aby była ona ładnie wycentrowana na środku, dostosowana do rozdzielczości 800, a gdy ktoś ma wyższą, to po bokach zostawało by śliczniutkie tło. Myślałem o wpieprzeniu całej strony w div <div align="center"> cala strona </div> Ale przy tej opcji WSZYSTKO ![]() <center> </center> Wszystko dziedziczy parametr center... Czy jest jakiś sposób, macie jakiś pomysł... Na coś co wycentruje ale nie spowoduje oddziedziczenia parametru center w niższe divy, itp itd... Np zrobić tak <div id="center"> <div id="uncenter"> --> strona <-- </div> </div> Zeby pierwsze center dotyczyło całęgo diva uncenter... i zeby wycentrowało polozenie tylko tego diva... ? Ale żeby nie tykało jego treści.. Bardzo proszę o pomoc. No i niech działa pod tą cholerną wredna paskudna szitoska przegladarką zwaną IE... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tworzysz diva o szerokosci 800 px i w niego wrzucasz zawartosc layoutu.
Dajesz mu Kod margin: 0 auto; text-align: left; i dla body Kod text-align: center; I nie krzycz. To nie podwórko i wołanie do mamy. Ten post edytował wookieb 4.03.2009, 13:14:34 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:47 |