![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!
stworzyłem następujące reguły w pliku .htaccess: #blok 1 - przekierowuje ruch z domena.pl na www.domena.pl: RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domena.pl RewriteRule (.*) http://www.domena.pl/$1 [R=301,L] #blok 2 - ustawia przyjazne linki: RewriteRule ^([^-]+)-([^-]+)-([^-]+).html$ index.php?id=$1&str=$2&poz=$3 [L] RewriteRule ^([^-]+).html$ index.php?id=$1 [L] Jeżeli internauta wchodzi na stronę: domena.pl/index.html wszystko działa jak trzeba, ale mam jeden problem: domena.pl/KATALOG_KTÓRY_NIE_ISTNIEJE/index.html przekierowuje ruch na index.php, zamiast generować błąd. Co zrobiłem źle? Jak zablokować wyświetlanie ścieżki, której elementy nie istnieją? pozdrawiam, Pepperoni Ten post edytował erix 3.03.2009, 17:54:47
Powód edycji: [erix] pamietaj na przyszłość o tagach
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień "[^-]" na "[^-/]"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lata temu to by trzeba było tydzień brnąć przez śniegi do mądrego dziada w górach za puszczami, żeby uzyskać poradę, a w dobie ynternetu odpowiedź ma się w parę minut.
Działa! Dziękuję Ucho! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lata temu nie było setek znudzonych ludzi, którzy czekają przy komputerze aż coś się skopiuje/zkompiluje/zdeplojuje ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:44 |