![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 5 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Uzywam fckeditor do edycji zdjec oraz tekstow. Na localhost wszystko bylo ok. Jak wrzucilem skrypt na serwer to sama wysylka zdjec odbywa sie bezproblemowo, problem jest tylko taki ze zuploadowanego zdjecia nie widac na podgladzie. Sciezki w config z tego co widzialem ustawiaja sie wzglednie, dlatego jak wejde we wlasciwosci dango obrazka zawsze ma na poaczaku doczepiane localhost a nie adres serwera na ktorym sie znajduje i dlatego nie jest widoczny ;/ Czy ktos wie jak to poprawic ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Pokaż kod, którym inicjujesz edytor.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
w config.php musisz podać zwykłą ścieżkę np ja mam tak:
$Config['UserFilesPath'] = 'editor/filemanager/connectors/php/userfiles/' ; wtedy wszystko będzie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 5 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
w config.php musisz podać zwykłą ścieżkę np ja mam tak: $Config['UserFilesPath'] = 'editor/filemanager/connectors/php/userfiles/' ; wtedy wszystko będzie. a ja mam tak: $Config['UserFilesPath'] = '/userfiles/'; i pokazuje mi na http://localhost/userfiles/ niezaleznie czy mam na localhost czy na zdalnym serwerze ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
no to zmień / ustaw tak by ci zapisywało
![]() (tak aby ścieżka prowadziła od miejsca pliku w którym includujesz fckeditor) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:00 |