![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki problem
mam do zrobienia skrypt obsługujący coś podobnego do dzienniczka ucznia, problem polega na tym że przedmioty każdego ucznia są różne, jak zaprojektować taką baze danych mój pierwszy pomysł to taki aby admin mógł z poziomu php dodawać tabelę z każdym przedmiotem lub ją usuwać, ponieważ przedmioty mogą pojawiać się nowe lub stare znikać. tylko pojawia się problem bo tych tabel stworze niewiadomo ile, skrypt bedzie dzialal na kilka osob wiec nie bedzie problemu z dzialaniem ale bedzie bardzo zaśmiecony. Drugi pomysł to taki tylko nie sprawdzałem czy to realne aby utworzyć osobną tabeli z nazwami przedmiotów i w zapytaniu mysql zrobić odwołania do danej oceny w dzienniku potem ma się to wyświetlać mniej więcej tak: |nazwa przedmiotu|średnia| 11.11.09 | 12.11.09 | itd kolejne daty zajec |polski |srednia| 5 | 4 | itd kolejne |kolejny przedmiot i oceny...... Może znacie jakieś inne sposoby bo mi brakuje pomysłów tylko proszę o wyrozumiałośc jeżeli to zbyt banalny problem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:43 |