![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pewien problem mam duży plik na serwerze około 500 mb jest to plik z zawartościo tekstową ,lecz gdy go próbuje otworzyć go edytorem napisanym w php ładuje się ,lecz po pewnym czasie przestaje nie dokanczając ładowania pliku.Moje pytanie brzmi co musze zmienić w php.ini ,aby tak duży plik mógł zostać otworzony przez edytor tekstu napisany w php.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A czy nie jest tak, że przeglądarka się zawiesza?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu gdy odpalam plik na firefox po pewnym czasie skrypt edytora zostaje wyrzucony do pobrania(wiem ,że to jest spowodowane jakimś błędem).Zaraz sprawdzie czy skrypt działa normalnie pod inną przeglądarką
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie edytuje sie takich duzych plikow recznie, sproboj vim'a - on ponoc w inny sposob czyta pliki - nie laduje ich calych do pamieci.
Albo napisz co chcesz z tym plikiem zrobic. edit: teraz doczytalem ze otwierasz w edytorze napisanym w php a nie edytorze do php ![]() Ten post edytował dr_bonzo 5.03.2009, 10:36:19 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem. Ustawiłem upload_max_filesize na 10240M i nadal przyjmuje do 100mb
Moze jeszcze trzeba poprawic czas dzialania skryptu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Trzeba jeszcze zwiększyć post_max_size.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak wlasnie znalazlem ten parametr w php.ini ale dalem mu 10240M czy to nie przesada?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No pewnie, że za dużo. Można zapchać serwer dużym plikiem.
A mogę spytać, po co Ci aż tak wysoki limit? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Klient sobie zyczy wysylac na serwer pliki o takiej wielkosci. Nie zawsze mozesz wytlumaczyc, ze to sie nie da ale co zorbisz "klient nasz Pan"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Skoro potrzebujesz aż tak wysokiego limitu, to proponowałbym użycie np. apletu Javy (RAD Uploader bodajże), a najlepiej - skrypt uploadujący napisany w Perlu. Mimo wszystko, sprawuje się jednak lepiej od PHP pod tym względem.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za popowiedz poszukam i obczaje
![]() BTW: gdzie sie podzial klawisz "Pomógł" ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 17:31 |