![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zainstalowany sfGuardPlugin, staram się zrobić profil użytkownika - korzystałem w tym celu z tej strony: ttp://www.symfony-project.org/plugins/sfGuardPlugin zakładka Readme.
Próbuję zrobić profil po stronie aplikacji frontend. Utworzyłem tabelę sf_guard_user_profile w bazie danych z kolumnami: id PK user_id FK - połączenie z kolumna 'id' tabeli 'sf_guard_user' imie Potem wygenerowałem plik schema.yml - tabela z profilem wygląda w pliku schema.yml w ten sposób:
Oraz polecenia: php symfony doctrine:build-model php symfony doctrine:build-forms php symfony cc W module, którego strony są widoczne po zalogowaniu dałem w action.class.php w metodzie executeTajne:
W tajnejneSuccess.php:
Potem jeszcze polecenie: php symfony cc I jak po zalogowaniu wejdę na stronę 'tajne' to widzę stronę: Oops! An Error Occurred The server returned a "500 Internal Server Error". Otwarcie tej samej strony jako developer daje informację: Unknown method sfGuardUser::getProfile - dlaczego ? Ten post edytował nieraczek 2.03.2009, 16:05:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:21 |