![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli temat jest w złym dziale proszę o przeniesienie. Potrzebuję wysłać email do 182 osób, chciałbym go jakoś ładnie zrobić w html, istnieją do tego jakieś programy? Jeśli nie to jak wysłać takiego maila przez PHP?
Ten post edytował !*! 2.03.2009, 15:17:47 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
w html robisz form a w php w pętli dajesz mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
Ten post edytował Spawnm 2.03.2009, 15:24:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie w pętli, tylko oddzielasz adresy ','.
http://pl.php.net/manual/pl/function.mail.php -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zależy jeszcze, w jakim przypadku.
Pętli nie da się uniknąć, ale oddzielić adresy też trzeba - zależy od ustawień serwera. Generalnie - AFAIK - powinno się korzystać z pola "kopia ukryta" i podawać tylu adresatów, na ile pozwala serwer. Choć mailing profesjonalny powinien zawierać imiennego odbiorcę, wtedy już trzeba wysyłać każdego maila indywidualnie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
erix właśnie, a jest może jakiś program który pozwoli na coś takiego? Mógłbym w ostateczności powysyłać te maile ręcznie, zależy mi tylko na html w nim.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli chodzi o maile HTML - poszukaj na forum, było już parę wątków w przedszkolu, wystarczy wklepać do wyszukiwarki +mail +html i znajdziesz co nieco...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:19 |