![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
nie wiem za bardzo jak to ladnie napisac ale w skrocie, mam taki kod (oczywiscie wyciete fragmenty najbardziej moim zdaniem istotne):
i teraz chcialbym na tej podstawie dynamicznie wypelnic 2 imputy obok, to znaczy:
uwagi: wszystko jest w petli, to sa tak jakby pozycje w fvat, na podstawie wypelenienia innych imputow (ilosc) bedzie liczona cena brutto, netto łącznie, łącznie cała fvat (js) tabele: towary, pozycje, fvat ps. juz poprawilem zeby to logicznej brzmialo. ps2:
Ten post edytował Ciubas 1.03.2009, 20:56:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 8 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry ale nie wiem za bardzo jak ta funkcja ma działać. Pewnie dlatego że operujesz na zmiennych o twoich nazwach. do czego to ma służyć? Co będzie w value tych imputów?
Kod function addToInput(cena,vat)
{ var cenaInput = document.getElementById('cena'); var vatInput = document.getElementById('vat'); cenaInput.value = cena; vatInput.value = vat; } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
problem w twoim rozwiazaniu jest taki, ze te dane musze wczesniej miec pobrane, a ja nie wiem jaki towar wybiore, czyli nie wiem jaka ma cene i vat. dopisalem jak wyglada baza, moze to pomoze ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 8 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
inaczej. Co ten skrypt ma robić? opisz słownie. gościu po zaznaczeniu towaru, obok pokazuje się jego cena i vat?
|
|
|
![]()
|
|
dokladnie, wybieram towar z listy rozwijanej, po wybraniu np. id_towaru = 1 wyswietlaja mi sie w imputach obok -> wartosci z bazy danych (cena i vat) tego konkretnego towaru / pozniej je juz js poprzeliczam itd.
glownie mi chodzi jak wykonac dynamiczne zapytanie do bazy, czy moze sie robi to w inny sposob, ktorego po prostu nie znam;/ Ten post edytował Ciubas 1.03.2009, 21:03:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
nie zrobisz tego w JS. takie rzeczy tylko w AJAX.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
swietnie cos nowego do nauki, gdzie moge lapnac podstawowe informacje, ktore polecacie?
ps. bylem pewny ze ajax to wlasnie polaczenie js z php ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
w google masz tego pełno. dodatkowo polecam jQuery.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
hehe, myslalem ze jest cos konkretnego do polecenia, wzialem pierwsze lepsze i zabieram sie za lekture, dzieki za pomoc!
|
|
|
![]()
|
|
może uda Ci się coś z tego wyciągnąć:
http://www.w3schools.com/AJAX/ajax_database.asp i na tej stronie naprawdę fajny kurs. ale tylko angielski. //EDIT to będzie lepsze: http://www.w3schools.com/php/php_ajax_database.asp Ten post edytował piotrooo89 1.03.2009, 21:26:21 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:13 |