![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 1 Dołączył: 20.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam plik np. "test.txt" i wyświetlam go na stronie, mam juz formularz do dopisywania danych do pliku, lecz jak zrobic, jeżeli się pomylę, jakieś usuwanie ?
treśc przykładowego pliku: Kod <table> <tr> <td>dane 1</td> <td> dane 2</td></tr></table> i chciałbym zrobić jakieś inputy obok tych danych i przycisk usuń, który by działał mniej więcej tak jak tu http://forum.php.pl/index.php?showtopic=112697 że jak zaznaczę input obok "dane 1" i nacisne "usuń" to mi usuwa z pliku tylko te "dane 1" czyli usuwa linie "<td>dane 1</td>" mógłby mi ktoś powiedziec, czy istnieje taka funkcja, która usuanie dany fragment z pliku ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat czy istnieje taka funkcja, która usuanie dany fragment z pliku ? Nie ma takiej funkcji. ![]() Jedyne wyjście, to przeiterowanie wszystkich linijek (while" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual + fgets" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual) z "licznikiem" (jeśli krok pętli == linijka, to jej nie zapisuj). Mam nadzieję, że mniej więcej wiesz, o co chodzi. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 1 Dołączył: 20.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zamiast slesza w /n użyj odwrotnego.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Działa i usuwa, wielkie dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:28 |