![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z utworzeniem katalogu w istniejacym już katalogu "user". Jeśli dam: mkdir($_POST['login']); fopen (user.php, a); tworzy katalog o nazwie zmiennej i plik userphp (bez kropki ;/) w katalogu głównym. Teraz jeśli chcę aby folder o nazwie zmiennej został stworzony w istniejącym katalogu "user" to daję: mkdir(user/$_POST['login']); fopen (user/$_POST['login']/user.txt, a); to wyskakuje błąd: Warning: mkdir() [function.mkdir]: File exists Warning: Division by zero jeśli dam: mkdir(../user/$_POST['login']); fopen (../user/$_POST['login']/user.txt, a); to mam błąd: Parse error: parse error, unexpected '.', expecting ')' Ktoś wie jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Cytat Warning: mkdir() [function.mkdir]: File exists Ten błąd oznacza, że próbujesz utworzyć katalog, który już istnieje. Zanim zaczniesz tworzyć katalog, sprawdź funkcją file_exists czy istnieje.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz tak
zrobiłem tak i mam błąd Parse error: parse error, unexpected '<' właśnie o to chodzi że folder nie istnieje. istnieje tylko folder "user" w którym ma zostać stworzony nowy katalog.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
jeśli dam:
mkdir("/user/".$_POST['login']); fopen("/user/".$_POST['login']."/user.txt", "a"); to mam błąd: Warning: mkdir() [function.mkdir]: No such file or directory może są jakieś polecenia żeby najpierw otworzyć "user", potem dodać do niego $_POST['login'], otwprzyć go i utworzyć plik... |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 1 Dołączył: 20.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
$test = 'test';
mkdir("user/".$test); fopen("user/".$test."/user.txt", "a"); działa już podziękowania dla kefirka ![]() jednak się rozmyśliłem i nie chcę, aby folder tworzył się o nazwie takiej jak login, tylko takiej jak nr id w bazie danych. $dana=mysql_query("select user_id from user where user_login='".htmlspecialchars($_POST["login"]."'") $pliki=mysql_result($dana) mkdir("user/".$pliki); fopen("user/".$pliki."/user.php", "r"); i nie działa ;/ Ten post edytował albercik1983 28.02.2009, 22:02:03 |
|
|
![]()
|
|
Zobacz może tak
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:14 |