![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiec tak. Mam pewien skrypt ktory zapisuje swoje dane w plikach.
W PA mam mozliwosc dodawania nowych userow. Podaje login, haslo, imie nazwisko etc. Jednak chcialbym miec taka mozliwosc: podaje do formularza login, nastepnie skrypt sprawdza mi czy taki user widnieje w bazie danych(mysql) i jesli tak to jego haslo zapisuje do zmiennej). Nastepnie calosc czyli dane z formularza + haslo z mysql zostaja zapisane do pliku. Chcialem to zrobic w taki sposob:
Cos jest nie tak z tym sprawdzaniem czy user jest w bazie. Bo jak sobie zamiast `username` = "$login" przypisze np. "test" i taki user jest to wtedy mi dopisuje haslo, jednak jesli ja wprowadzam login do formularza to juz nie. Prosze o pomoc. mogę liczyć na kogoś pomoc ![]() jakies pomysly? Wazne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$login = $vars->Get('login'); sprawdź sobie czy ta zmienna ma jakąkolwiek wartość poprzez :
-------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 17:14 |