![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szanownych forumowiczów ,
Chcialbym edytować oras wyświetlać na stronie dane ubrane w xml`a , mój problem nie polega jak to zrobić ale w tym iż moja firma hostingowa ma starego apache oraz php4 , i z tego co widziałem nie ma żadnych modułów zainstalowanych do obsługi xml :/ Pytanie czy darować sobie xml`a czy spróbować wymóc na firmie hostingowej doinstalwoanie modułów xml`a :/ ![]() z góry dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
XMLParser jest na stronie manuala opisywany tak (jego instalacja):
Cytat Te funkcje są domyślnie włączone i używają dołączonej biblioteki expat. Możemy wyłączyć obsługę XML podczas kompilacji dodając opcję --disable-xml. Jeśli kompilujemy PHP jako moduł do Apache w wersji 1.3.9 lub późniejszej, wówczas PHP automatycznie użyje biblioteki expat dołączonej do Apache. W przypadku gdy nie chcemy używać dołączonej wersji biblioteki expat, to powinniśmy skonfigurować PHP z opcją --with-expat-dir=KATALOG gdzie KATALOG powinien wskazywać na katalog, w którym zainstalowano expat. PHP w wersji dla systemów Windows posiada wbudowaną obsługę dla tego rozszerzenia. Nie trzeba ładować żadnych dodatkowych rozszerzeń, aby używać tych funkcji. Zobacz jak to wyglada u Ciebie na serwerze (jakie konkretnie moduly sa aktywne i co sie da z tym zrobic). Pomijajac jednak wszystko - stary Apache i PHP4 naprawde nie wroza nic dobrego, na twoim miejscu uciekalbym od takiego 'hosta' bardzo daleko. Ten post edytował chlebik 28.02.2009, 11:34:41 -------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem XML parser i nawet udało mi się odczytać xml`ki za jego pomocą. Jednak to tylko połowiczne rozwiązuje mój problem ponieważ chciałbym te xml`ki również edytować.
Tak wiem host troszke do kitu ale nie miałem wyjścia ponieważ moja firma ma wykupiony tam hosting i ani mysli go zmieniać :/ mogę jedynie domagać sie upgrade oprogramowania . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:58 |