![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problemik niby łatwy a jednak troche mnie dręczy! Mam taki formularz:
Chcę aby po wypełnieniu formularza przenosiło mnie do linku np: index.php?str=liga&liga='.$_GET['dywizja'].'_'.$_GET['liga'].' Jak to zrobić bo ? Pozdrawiam Ten post edytował _Martin_ 27.02.2009, 01:33:30 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nijak bo dopóki nie wyślesz formularza, nie wiadomo jakie wartości mają mieć te zmienne w tablicy $_GET.
Na siłę można by zrobić przekierowanie ale to bez sensu bo po co na siłę wstawiać te zmienne do URL'a skoro i tak masz je dostępne w tablicy $_GET po wysłaniu formularza? Jeżeli baaardzo Ci zależy na takim kształcie urla to mi do głowy przychodzi tylko header(). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 9 Dołączył: 16.09.2005 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie .
Chodzi o to ze po wpisaniu danych do formularza dywizja i liga przekierował go do do wybranego numeru dywizji i ligi który wpisuje się w link ![]() Pomyślę jeszcze -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież nie ma problemu żeby po wypełnieniu formularza wyświetlać co się chce na podstawie danych podanych w formularzu. Po co Ci akurat taki kształt linka - nie rozumiem...
|
|
|
![]()
|
|
Bo zbudowałem strone tak że jak wpiszesz sobie np:
ndex.php?str=liga&liga=1_1 wbije cie do 1_1 a jak ndex.php?str=liga&liga=4_48 to do 4_48 czaisz ![]() WHERE liga="'.$_GET['liga'].'" w naszym przypadku np 1_1 albo 4_48 ![]() Pozdrawiam -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Hej rozwiązałem to troszeńke inaczej:
Początek kodu formularza: <form action="?str=liga" method="POST"> Tak że dzięki za wskazówkę! -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:06 |