![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 3 Dołączył: 26.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
![]() Chciałbym dodać tabelkę do bazy danych sql'a, jednak nie ma tam graficznej nakładki jaką jest np. PhpMyAdmin i nie wiem w jaki sposób wpisać polecenie do sql'a, żeby dodała się tabela do już istniejącej bazy. Jakiego polecenia powinienem użyć, mając dostęp do roota?, (to dedyk), np: exec()?, naprawdę nie znam wersji consolowych i proszę o pomoc z taką komendą. Potrzebuje dodać taką tabelę:
Być może to proste, jednak nie trafiłem w necie na rozwiązanie.. i od kilku dni nie mogę sobie z tym poradzić. Proszę o pomoc, i ew. o info, gdzie znaleźć komendy do consoli unixowej dla servera myslq. Z góry wielkie dzięx za pomoc i wyrozumiałość. Pozdrawiam ![]() Ten post edytował R&R 26.02.2009, 13:50:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Wpisujesz dokladnie to, co masz, w konsoli, po zalogowaniu się do mysql-a.
Będziesz miał taki znak zachęty: mysql> PS. Nie ma czegoś takiego, jak consola. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 3 Dołączył: 26.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okay, bardzo dzięki
![]() Powidz jak wywołać taką komendę tj zachętę mysqla kiedy jestem już zalogowany na tym dedyku to nawet nie wiem czy jednocześnie do mysql'a...? Piszę o consoli, bo wszystko trzeba ręcznie wpisywać.. nie wiem czy dałoby radę wrzucic tam PhpMyAdmina, bo wtedy nie miałbym żadnego problemu.. Napewno sa jakieś komendy do komunikacji z mysql'em? Więc czym to się różni od consoli tekstowej, sorry pytam, bo nie wiem, oczywiście mogę sobie poszukac, ale było by miło, gdybym otrzymał na to odpowiedź. Jednak najwazniejsza dla mnie informacja, to jak wywołac zachętę? czy muszę się dodatkowo logować? sorry za pytania lamy.. ![]() // Edit: Ok zaskoczyłem ![]() Jednak powstał problem i proszę o diagnozę: kurde wpisalem i mam tkaie cos :
// Edit 2: Co może się wydarzyc, jeśli zmienie tę wartość z '0' na np. '1'? niestety nie mam jak tego przetestować.. Można dodać na początku?:
Ten post edytował R&R 26.02.2009, 14:27:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wpisz bez "mysql" na początku, czyli rozpocznij od "CREATE TABLE".
|
|
|
![]()
|
|
qrcze dałem ciała co hehe
Wielkie dzięki! co prawda dopiero za 3 razem mi to poszło, ale może to wina browsera.., ważne że tabela się dodała, Bardzo dziękuję za pomoc! ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:27 |