![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Robie kalendarz, w ktorym po kliknieciu daty strona powinna sie przeladowac i pokazac pod tabelka opis kliknietej daty. Zrobilem skrypt na Krasnalu 2.7 i dzialal. Po wyslaniu na serwer zewnetrzny przestalo grac. Nie wiem czemu:( Myslalem, ze to wina serwera, wiec rzucilem na inny, ale wciaz to samo. Probuje z roznymi opcjami GET i POST, ale niczego to nie zmienia. Czy ktos z szanownych Forumowiczow moglby mi wskazac zrodlo problemu? Jestem zupelnie zdezorientowany, a dodatkowo nowy w temacie:/ Zaimplementowany kod znajduje sie na stronie: www.proby.branc.pl Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam, Pawel Branc pb2000 k11.inc.php - k11 to parametr, ktory mi zwraca kalendarz w index.php Kod <center>Legenda: <font style="background: red; color: black">Bieżąca data</font> <font style="background: gold; color: black">Weekendy</font> <font style="background: #009ACD; color: black">Ważne wydarzenie. Kliknij na datę, by zobaczyć opis.</font></center> <span class="class2"> <? function kalendarz($rok, $miesiac, $waznedaty) { $znacznik = mktime(0, 0, 0, $miesiac, 1, $rok); $iledni = date("t", $znacznik); $start = date("w", $znacznik)-1; if ($start<0) $start = 7+$start; $miesiace = array( "Styczeń", "Luty", "Marzec", "Kwiecień", "Maj", "Czerwiec", "Lipiec", "Sierpień", "Wrzesień", "PaĽdziernik", "Listopad", "Grudzień" ); echo '<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="2"><tr>'; echo '<td colspan="7" style="text-align:center; ">'; echo $miesiace[$miesiac-1].' '.$rok.'</td></tr>'; echo '<tr><td>Pn</td> <td>Wt</td><td>Śr</td><td>Cz</td><td>Pt</td><td>So</td><td>Nd</td></tr>'; echo '<tr align="right">'; if ($start>0) echo '<td colspan="'.$start.'"> </td>'; else $pierwszy=true; for ($i=1;$i<=$iledni;$i++) { $dzien = date("w", mktime(0, 0, 0, $miesiac, $i-1, $rok)); if ($dzien==0 and !$pierwszy) echo '</tr><tr align="right">'; if ($dzien==6 or $dzien==5 or $miesiac==7 or $miesiac==8) $bg = "background:gold;"; else $bg = " background: Lavender;"; $pierwszy = false; if (mktime(0, 0, 0, date("m"), date("d"), date("Y"))== mktime(0, 0, 0, $miesiac, $i, $rok)) $bg = "background:red;"; if ($waznedaty["$rok.".sprintf("%02d",$miesiac).".".sprintf("%02d",$i)]!="") { $WaznaData="$rok.".sprintf("%02d",$miesiac).".".sprintf("%02d",$i); $bg = " background:#009ACD;"; echo '<td style="'.$bg.'">'; echo "<a href='index.php?k=k11&c=$WaznaData'>"; echo $i; echo '</a></td>'; } else echo '<td style="'.$bg.'">'.$i.'</td>'; } $koniec=7-($start+$iledni)%7; if ($koniec<>7) echo '<td colspan="'.$koniec.'" > </td>'; echo '</tr></table>'; } require('waznedaty.php'); $StaryRok=2008; $NowyRok=2009; $Licznik=0; $IloscRzad=4; echo '<table border="1" cellspacing="0" cellpadding="10" align="center"><tr>'; for ($k=1; $k<=3; $k++) { echo '<td>'; kalendarz(date($NowyRok),date($k), $tablica); echo '</td>'; $Licznik++; if ($Licznik % $IloscRzad ==0) echo '</tr><tr>'; } echo '</table>'; $data = $_GET["c"]; if ($c<>'') echo " <b>".$data."</b>".$tablica["$data"]; ?> </span> wazne daty.php Kod <? $tablica["2009.02.17"] = "impreza1"; $tablica["2009.03.24"] = "impreza2"; ?> // Dodałem taga do tytułu // Jetsteś nowy na forum, ale pamiętaj w przyszłości o zasadach obowiązujących na Przedszkolu // ayeo Ten post edytował ayeo 27.02.2009, 17:47:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
zmień otwierające znaki php (<?) na <?php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienilem.
Nie dziala:/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CZy pojawia sie jakis komunikat o bledzie?
|
|
|
![]()
|
|
Nie. Zwraca adres z dwoma parametrami (czyli dobrze, jak u mnie w Krasnalu), po czym przegladarka konczy prace nie wyswietlajac opisu pod kalendarzem.
Wszystko na stronie: www.proby.branc.pl Ten post edytował pb2000 26.02.2009, 23:32:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a spróbuj tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzieki, dziala:)
Pozdrawiam, pb |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:04 |