![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jeżeli chodzi o php i mysql jestem zielony, to nie moja dziedzina, ale nie mam wyboru i muszę napisać bazę danych. W bazie będą informacje o reklamacjach, które przychodzą do firmy, muszą się znaleźć takie dane jak: - data przyjęcia zgłoszenia - nazwa klienta - model produktu - opis usterki - dane technika, który wykonał produkt - materiał z którego produkt został wykonany - decyzja - czy reklamacja została uwzględniona czy nie - data wysyłki po rozpatrzeniu reklamacji - liczba produktów wykonanych przez danego technika Cała baza ma umożliwić ewidencjonowanie reklamacji na produkty firmy i wyszukiwanie rekordów spełniających określone kryteria, np: wszystkie reklamacje zgłoszone w określonym miesiącu (lub w kilku miesiącach), dotyczące produktu o modelu XY123 z decyzją na Tak, wykonane przez okrślonego technika Dodatkowo baza ma umożliwiać wyświetlenie informacji - ile dany technik wykonał w miesiącu produktów, oraz ile było reklamacji na te produkty. Próbując stworzyć tą bazę przyjąłem takie założenie: formularz do dodawania rekordów do bazy - formularz.php strona do wyświetlania bazy - wyswietl.php formularz który pozwala określić kryteria wyszukiwania - filtr.php Dane dotyczące reklamacji trzymane są w tabeli reklamacje, natomiast dane dotyczące technika (imię, nazwisko, liczba wykonanych produktów) są w tabeli technicy. Czy takie założenia są poprawne ? mój plik wyswietl.php wygląda następująco:
problem polega na tym że kiedy określę jakieś kryteria to nie wyświetlają się żadne rekordy, chociaż wpisy spełniające dane kryteria są w bazie Z góry dziękuję za pomoc i wskazówki Pozdrawiam Ten post edytował broo 26.02.2009, 11:57:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:17 |