|
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 25.01.2009 Ostrzeżenie: (10%)
|
Mam mały problem ze stroną.
Wrzucam na stronę dowolny kod php. Np. "include"... I zamiast zawartości, wyświetla się puste miejsce. Oto fragment kodu strony:
EDIT: Cały kod php. Ten post edytował teleimpact 25.02.2009, 21:26:31 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
W Twoim fragmencie subheader to funkcja. Trzeba ją jeszcze wywołać, to co jest w tym kodzie to tylko deklaracja.
Poza tym nie masz zamykającego nawiasu klamrowego albo go nie wkleiłeś. I na koniec - do kodu PHP używaj znacznika [php] w bbcode - lepiej się czyta. |
|
|
|
|
|
|
|
wstawiłem cały kod php, theme.php
Więc jak zaincludować plik na stronie? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 24.05.2008 Skąd: Polandia Ostrzeżenie: (0%)
|
tak jak ci napisał Foxx to tylko deklaracje funkcji...
dodajesz standardowo include 'plik.php'; potem musisz wywołać daną funkcję żeby zobaczyć jakiś efekt... |
|
|
|
|
|
|
|
Tylko jak? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif) I tu jest pytanie... Próbowałem ale nie znam się za bardzo...
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Kod, który wkleiłeś zawiera deklaracje funkcji. Każda z nich wyświetla kawałek kodu HTML. Wyświetla, ale żeby to zrobiła, musi zostać wywołana:
A więc znajdź raczej plik, w którym te wszystkie funkcje są wywoływane, być może będzie to index.php. Z drugiej strony nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś zaincludował plik wewnątrz deklaracji funkcji, musisz tylko zadbać o prawidłową ścieżkę do includowanego pliku:
Efekt takiego includowania zobaczysz dopiero po wywołaniu funkcji mojaFunkcja(), tak jak napisał M4T3U5Z. Ten post edytował Foxx 26.02.2009, 03:06:56 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 21:13 |