![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy może ktoś z Was podpowiedzieć mi jak złożyć wyrażenie regularne aby każdy ciąg znaków zaczynający się na
a kończący na jpg lub gif zamienić na spacje. Wydawało mi się że tak będzie ok (dla jpg)
ale jednak nie działa tak jakbym chciał. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może powiesz jak działa i co ci nie odpowiada?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przede wszystkim nie używaj funkcji zaczynających się na ereg
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak powinno uproscic sprawe:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawiłem tak:
I działa. Mam pytanie troche z innej beczki, nie będe zakładał innego tematu. Uploaduje plik *.swf na serwer i chciałbym odczytać rozmiar tego pliku (width|height) aby móc ocenić czy zaakceptować ten plik czy nie. Używam funkcji getimagesize(). Gdy swf jest zapisane w wersji 8 flasha to działa ale gdy jest wyższej (9) funkcja ta nic nie zwraca. Czy jest jakiś inny sposób na sprawdzenie rozmiaru pliku swf |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 18:37 |