![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zainstalowałem na swoim domowym komputerze WebServer wraz z PHP i MySQL, ponieważ robię stronę w PHP w PHP Expert Editorze i do jej wyświetlania debuguję właśnie z tego edytora. Wszystko działa OK prócz jednej rzeczy: gdy przeprowadzam rejestrację użytkownika przesyłając zmienne do tablicy $_POST okazuje się, że nic się nie wysłało do tablicy ![]() Sądzę, że jest coś nie tak z konfiguracją serwera, jednak nie mogę znaleźć rozwiązania... albo może problem jest w edytorze PHP? Bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz kawalek kodu HTML z formularzem i kawalek PHP ktorym to odbierasz
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już podaję:
A teraz kod z pliku: nowa_rejestracja_1.php, który powinien odebrać zmienne: Kod </b></div><?php </b> //tworzenie nazw zmiennych $email=$_POST['email']; $haslo1=$_POST['haslo1']; $haslo2=$_POST['haslo2']; $dane_osobowe=$_POST['dane_osobowe']; //rozpoczęcie sesji session_start(); <span id="id_cctext"> var_dump($_POST);</span> require_once('funkcje_prawid_dane.php'); require_once('funkcje2.php'); require_once('funkcje_uwierz.php'); try { //sprawdzanie wypełnienia formularza if(!wypelniony($_POST)) { throw new Exception('Formularz wypełniony nieprawidłowo - prosze wrócić i spróbować ponownie.'); } //nieprawidłowy adres poczty elektronicznej if(!prawidlowy_email($email)) { throw new Exception('Nieprawidłowy adres poczty elektronicznej - proszę wrócić i spróbować ponownie.'); } //różne hasła if($haslo1 != $haslo2) { throw new Exception('Niepasujące do siebie hasła - proszę wrócić i spróbować ponownie.'); } //sprawdzanie długości hasła if(strlen($haslo1)<6) { throw new Exception('Hasło musi mieć co najmniej 6 znaków - proszę wrócić i spróbować ponownie.'); } //sprawdzenie zgody na przetwarzanie danych osobowych if(!$dane_osobowe) { throw new Exception('Nie wyrażając zgody na przetwarzanie danyh osobowych nie masz możliwości zarejestrowania się w systemie. Proszę wrócić i spróbować ponownie.'); } //próba zarejestrowania rejestruj($email, $haslo1); //rejestracja zmiennej sesji $_SESSION['prawid_uzyt']=$email; //stworzenie łącza do strony członkowskiej tworzenie_naglowka('Pomyślna rejestracja'); ?> <div id="TRESC2"> <table width="500px" height="500px"> <tr> <td> <p>Rejestracja została zakończona sukcesem. Prosimy o uzupełnienie reszty niezbędnych danych.</p> <p><a href=rej_mieszkanca_2.php>KLIKNIJ TUTAJ</a> aby tego dokoncać. </td> </tr> </table> </div> <?php //koniec strony stopka(); } catch (Exception $e) { tworzenie_naglowka('Błąd'); echo "<div id=\"TRESC3\">\n"; echo " \n"; echo $e->getMessage(); echo " \n"; echo "<input type=\"button\" value=\" Powrót \" onClick=\"history.back()\">\n"; echo "</div>\n"; stopka(); exit; } ?> <div><b> Jak chcę zarejestrować użytkownika to po wciśnięciu: "dalej" w celu przesłania zmiennych do nowa_rejestracja_1.php wyskakuje wyjątek, że adres email jest nieprawidłowy, nawet jeśli nie wypełnię żadnego pola, co jest niedorzeczne, ponieważ powinna wyskoczyć informacja, że nieprawidłowo wypełniono formularz... Mając var_dump($_POST) na stronie wyskoczyło mi również: array(0) { } Wszystko to się dzieje tak jak debuguję stronę przez PHP Expert Editora na moim serwerze, który zainstalowany jest na moim komputerze domowym... na serwerze zewnętrznym działa wszystko poprawnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:45 |