![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam maly problem z tinyMCE (dla niewiedzacych - jeden z umulatorow WYSIG - graficznie emituje kod html,css). Mianowicie w moim portalu w panelu administracyjnym mozna tworzyc podstrony w tym emulatorze. Kod html jest zapisany na dysku do jakiegos tam pliku. Ten plik pozniej na stronie jest includowany - wszystko aldnie dziala ale... chodzi mi o czystosc kodu. Jak bierzemy zrodlo strony to mamy cosik takiego: ...........................<div id='left'> ..............................<div id='box'> //tutaj includowany plik <p>blabblablablabalbal</p> <p>blaalalalalalalalalalN</> ..............................</div> ...........................</div> Nie wyglada to ladnie. Czy ktos spotkal sie juz z takim poblem? Jesli tak to czy warto tym sie zajac by kod strony wygladal jak dupcia niemowlaka czy nie zwarzac na to? Moj pomysl to taki by w tym includowanym pliku wyszukac wszystkie <p> i przed nimi wstawiac odpowiednia ilosc TABOW i spacji, ale nie wiem sam,,, Ten post edytował josephin_1 23.02.2009, 13:00:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 28 Dołączył: 2.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mój pomysł jest taki zeby to olać bo źródło strony oglądają tylko ci "źli" a normalnemu użytkownikowi to lata jak wygląda kod moze być nawet w jednej linijce, ogólnie wcięcia robi sie zeby "rozjaśnić" kod podczas projektowania, a nie podczas wyswietlania go w przeglądarce
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 11:34 |