![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiatm,
Mam bardzo może proste, ale dla mnie dość trudne pytanie? Gdzie zapisuje wiadomości, newsy, wpisy e107? Chciałbym sprawdzić u siebie na komputerze, gdzie są moje zapisy, wiadomości itd. E107 gdzie zapisuje te dane?? W pliku php, w html? ![]() Za odpowiedź z góry dziękuje. Ten post edytował fontos 22.02.2009, 17:15:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
baza danych. przecież dlatego ją tworzyłeś przy instalacji.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wlasnie oto mi chodzi. Gdzie znalezc w bazie danych te wiadomości ktore wpisałem przez www. Gdzie znajduja sie archiwum, wiadomosci, chaty, posty z forum itd? Gdzie moge znalezc to wszystko?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 11 Dołączył: 5.10.2008 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W bazie danych znajdują się przecież odpowiednie tabele, z odpowiednimi nazwami utworzone przez e107. Wejdź sobie do phpmyadmin i poprzeglądaj to co chcesz. Tyle.
|
|
|
![]()
|
|
phpMyAdmin - o tym juz slyszalem. Z tym sie robi kopie zapasowa bazy danych itd. Tylko powiedzcie mi jak? Mam ten program zainstalowac jako plugin do e107?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Proszę zapoznać się z jakimkolwiek kursem na ten temat! To jest forum! Wróć jak będziesz miał konkretne pytanie. Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Juz znalazlem odpowiedz. Dzieki za wyjasnienie ayeo. Wystarczylo powiedziec ze phpMyAdmin jest programem do zazadzania bazy danych, ktora oferuja tez darmowe serwery. Wystarczylo wejsc na strone swojej uslugodawcy i znalezc phpMyAdmin. Moj serwerodajnia inaczej to nazywa a mianowicie Mysql manager, ale opiera sie na phpMyAdminie.
Wystarczylo znalezc exportuj baze danych i juz mam kopie zapasowa. ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:19 |