![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli mam formularz kontaktowy z polami do wpisania: email, temat i wiadomość i wysyłanie emaila wygląda tak:
To jak dostaję emaila (sprawdzałem i koncie pocztowym w wp.pl i w gmail.com) to pole od kogo go dostałem wyglada tak: Od: ktos@poczta.onet.pl A jak kliknę na odpowiedz to mam: ktos@poczta.onet.pl <test@wp.pl> i odpowiedź idzie na test@wp.pl - czyli moja odpowiedź trafia do mnie samego zamiast do tego kto wysłał ze strony emaila czyli ktos@poczta.onet.pl, czy tak musi być ? Ten post edytował nieraczek 21.02.2009, 12:23:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wysyłasz maila z konta na wp.pl ($mail->Host = "smtp.wp.pl";) zatem to jest to konto, na któe mail będzie wracał.
Jeśli chcesz otrzymywać odp na tego maila z poczta.onet.pl to jego musisz podac w konfiguracji. Czyli:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ten 'ktos' to jakaś nieznajoma osoba, która chce się skontaktować ze mną wysyłając formularz więc nie znam jej loginu i hasła do konta pocztowego.
Najlepiej żeby to działało jak funkcja mail() z php czyli tak:
Nie trzeba podawać loginu czy hasła, a w otrzymanej wiadomości w polu Od widnieje email wpisany przez użytkownika w formularzu. Niestety mam problem z polskimi znaczkami w przypadku funkcji mail() ........ :/ Zrobiłem tak:
i działa ![]() ![]() Ten post edytował nieraczek 21.02.2009, 11:43:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:56 |