Tak jak w temacie. Mam z tym problem.
Otóż mam dwa pliki:
index.php<?php
echo "<form enctype=\"multipart/form-data\" action=\"upload.php\" method=\"POST\">"; echo "<input type=\"hidden\" name=\"MAX_FILE_SIZE\" value=\"102400\">"; echo "Plik do wysłania: <input type=\"file\" name=\"plik_zdjecie[]\" value=\"\"> <br>"; echo "Plik do wysłania: <input type=\"file\" name=\"plik_zdjecie[]\" value=\"\"> <br>"; echo "Plik do wysłania: <input type=\"file\" name=\"plik_zdjecie[]\" value=\"\"> <br>"; echo "Plik do wysłania: <input type=\"file\" name=\"plik_zdjecie[]\" value=\"\"> <br>"; echo "Plik do wysłania: <input type=\"file\" name=\"plik_zdjecie[]\" value=\"\"> <br>"; echo "<input type=\"submit\" value=\"Wyślij\">"; ?>
i plik:
upload.php<?php
$plik = $_FILES['plik_zdjecie'];
if ($plik['type'] == 'image/pjpeg')
{
{
die('Upload plików nie powiódł się!!!<br>Wygląda na to, że uploadowane pliki nie są plikami graficznymi.'); }
}
else
{
echo 'Niedozwolony rodzaj plików!!!<br>Sprawdź czy uploadowane pliki na pewno są plikami typu: jpg.'; }
?>
Chodzi o to, że nie wiem gdzie jest błąd jeśli chodzi o plik "
upload.php".
Wogóle nie odczytuje mi danych z tablicy. Już praktykowałem nie raz z formularzem do uploadowania plików, ale dopiero pierwszy raz mam doczynienia z uploadem, który dane przekazuje do tablicy.
Pomoże mi ktoś?