![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie. Mam z tym problem.
Otóż mam dwa pliki: index.php
i plik: upload.php Chodzi o to, że nie wiem gdzie jest błąd jeśli chodzi o plik "upload.php". Wogóle nie odczytuje mi danych z tablicy. Już praktykowałem nie raz z formularzem do uploadowania plików, ale dopiero pierwszy raz mam doczynienia z uploadem, który dane przekazuje do tablicy. Pomoże mi ktoś? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$pliki = $_POST['plik_zdjecie'];
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nadal nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra, tylko co nie działa ? Bo ja tam nie widzę z kodu, który napisałeś że ma on uploadować pliki na serwer. Zobacz coś takiego w pliku upload.php:
przecież to są tablice, to raz. Dwa to: is_uploaded_file i move_uploaded_file Ten post edytował _olo_1984 21.02.2009, 10:31:57 -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump($_POST);
i bedziesz miał wyświetlone wszystko co przesyłasz postem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
var_dump($_POST); i bedziesz miał wyświetlone wszystko co przesyłasz postem ta, będzie miał tylko MAX_FILE_SIZE, a jemu pewnie o pliki chodzi, czyli tablcię $_FILES -------------------- awake
|
|
|
![]()
|
|
przerobiłem plik upload.php całkowicie, ale nadal mi nie działa.
Oto on:
Wyskakuje mi komunikat: Blad 1 stopnia. Pliku index.php nie zmieniałem. Już nie wiem co tu jest nie tak. Próbuje z różnych stron to ugryźć ale idzie kiepsko. Z uploadem jednego pliku nie problem ale gdy potrzebuje zrobić skrypt, który zrobi to masowo to już gorzej. Może zrobi mi ktoś gotowy skrypt. Potrzebuje, aby: - była możliwość wrzucania tylko plików do 100 kb, - można było wrzucać tylko pliki typu: jpg, - można było wrzucić max. 30 plików za jednym razem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cos w ten desen bedzie. Powinno dzialac
Ten post edytował kefirek 22.02.2009, 16:26:33 |
|
|
![]()
|
|
Działa i w dodatku tak jak chciałem.
Dzięki. Teraz będę mógł przystąpić do dalszych działań, a ten kod przyczyni się do powstania poważnego panelu administracyjnego dla Galerii na mojej stronie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 03:08 |